Nors teko išmokti, kaip paruošti tradicinius lietuviškus šaltibarščius ar išvirti minkštus cepelinus, niekada nepamečiau savo gimtųjų šaknų – Šri Lankos ir jos išskirtinių skonių. Dirb damas restoranuose rengdavau šrilankietiškas degustacines vakarienes, kurių metu ne kartą esu sulaukęs prašymo pasidalinti receptais ir patarimais. Būtent todėl nusprendžiau parašyti knygą ir atverti duris į šrilankietiškos virtuvės pasaulį bei atskleisti paslaptį, kaip su Lietuvoje lengvai randamais produktais prisijaukinti egzotiškus skonius.
Ilgametė patirtis virtuvėje kalba pati už save, o receptų prikaupta toli gražu tikrai ne vienai knygai, bet šiuose puslapiuose nugulė mano mėgstamiausi nesudėtingi patiekalai, tinkantys kasdieniam šeimos stalui. Unikalių receptų ras tiek mėsos mėgėjai, tiek žuvies, o didžioji knygos dalis yra skirta vegetarams ir veganams.
Šri Lankos virtuvė yra labai spalvinga ir turinti unikalaus savitumo. Čia apstu tiek švelnių skonių, tiek pikantiškų aštrių valgių, o prieskoniai – vienas svarbiausių akcentų bet kokio patiekalo gamyboje. Tačiau patikėkite, keli nesudėtingi žingsniai ir namų virtuvė užsipildys naujais kvapais, nukeliančiai į tolimus egzotinius kraštus, į mano gimtąją šalį – Šri Lanką.